divendres, 20 de maig del 2016

Pintacontes: LA LLEGENDA DEL FIL VERMELL

"Un fil vermell invisible connecta aquells que estan destinats a trobar-se, malgrat el temps, el lloc i les circumstàncies. El fil pot tensar-se, enredar-se, però mai trencar-se".

Vegeuaquest vídeo que explica aquesta creença oriental d'una manera molt senzilla i creativa, tant sols amb el traç que deixa un fil vermell, ens ha encantat!!


LA CREENÇA DEL FIL VERMELL
Explica una vella llegenda xinesa que l’Avi de la Lluna, Yuè Xià Lǎo, lliga un fil vermell al canell de cada infant que neix, un fil que està lligat a molts altres fils, que al seu torn subjecten els canells de totes les persones amb les que aquest nen està destinat a trobar-se.
Cada nit, tant aviat com es fa fosc, Yuè Xià Lǎo surt des de la lluna, que és la seva llar, buscant aquelles persones que estan destinades a romandre juntes, i, quan les troba, amb un somriure d’orella a orella uneix els seus canells amb el fil vermell. A mesura que el nadó creix, els fils es van escurçant, acostant cada vegada més a aquelles persones que estan destinades a reunir-se, independentment del moment de les seves vides en què les persones s’hagin de conèixer.
Dues persones connectades pel fil vermell estan destinades a ser amants, sense importar temps, lloc o circumstàncies. Els poders d’aquesta corda màgica són tant extraordinaris que ja es pot estirar o contreure el fil que mai es podrà trencar.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjySYXOz7xusQAArwTtSVtJNvpCUl-VQiL_FUttP-PtkhJ15cB04kIYit8K_0jclHLuYP03u_9n56GjTZgteIUpIHa5TOgC-elk905p4TwbUUkxYJELS7OHDKKF1Ds_kO5g3mNgu89VnyE/s1600/hilorojo.jpg

LA LLEGENDA DEL FIL VERMELL
Coneixent la història del màgic fil, un antic emperador va buscar a una bruixa que tenia el poder de veure d’invisible fil i li va demanar que busqués la dona que estava a l’altre costat de la seu fil. Hi els va portar a un llunyà mercat i a l’altre costat del fil van veure una humil camperola amb un nadó en braços. L’emperador es va enfurismar pensant que la bruixa li estava prenent el pèl, la va fer aturar i va ordenar que li tallessin el cap, en l’enrenou , l’emperador, empeny a la camperola a la qual li va caure el nadó a terra fent-se mal, una ferida va aparèixer al front de la petita.
Anys després, la cort va recomanar a l’emperador que es casés, li van proposar que ho fes amb la filla d’un poderós general. El dia de les noces la núvia va entrar amb un magnífic vestit i amb un vel que cobria la seva bella cara, quan l’emperador va aixecar el vel per veure la cara de la seva dona, va descobrir la cicatriu al front de la ferida produïda quan va caure dels braços de la seva mare en aquell llunyà mercat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada