dissabte, 8 d’octubre del 2016

"CONSTEL·LACIÓ DE NOMS" - Els extraescolars d'art tornen a l'escola!

1a setmana OCTUBRE:
"CONSTEL·LACIÓ DE NOMS" - Els extraescolars d'art tornen a l'escola!
Aquesta darrera setmana els extraescolars d'art han arribat de nou a les escoles PERE IV, SANT MARTÍ, LA PALMERA i BAC DE RODA; i ho han fet amb molt d'entusiasme i ganes de conèixer els nens i nenes de cada grup, per això tots ells han dedicat la primera classe a un joc de presentació inspirat en les obres de Joan Miró, anomenades "Constel·lacions". 

Podeu veure com ha anat en cada grup clikant a la pàgina de la vostra escola que teniu al lateral dret del blog, o als següents enllaços:


Un univers artístic
La primera setmana d'octubre va engegar l’activitat d’art del curs 2016-2017. A partir d’aquest moment, l’univers de les arts queda obert per als més menuts i dona lloc al descobriment d’un nou univers, ple de materials diferents, colors i noves formes de veure el món.
Joan Miró ja afirmava que mai somiava quan dormia, sinó que ho feia quan estava despert. Aquest va ser l’origen de les seves famoses composicions “Constel·lacions”. Quan era petit Miró tenia el sostre de la seva habitació pintat d’estrelles i li agradava imaginar-se el cel. D’aquesta manera, aquest univers l’acompanyà tota la seva vida.
Precisament ha sigut aquest univers el que hem volgut mostrar per primera vegada ja que cada artista té el seu propi. Així, a partir d’una constel·lació de noms els petits s’anaven presentant un per un. A partir d’un cordill que es passaven els companys cadascú deia el seu nom i també el del company a qui li donava el cordill, creant una espècie de xarxa còsmica. A més a més, cadascú tenia un dibuix de la lletra inicial del seu nom, les estrelles de la constel·lació. Posteriorment, els infants crearen un mural amb la seva constel·lació personal, fet que va donar molt de joc al ser una activitat en equip ja que entre tots havien d’acordar com seria el seu univers artístic.
A partir d’aquell moment quedava inaugurat l’activitat d’art, on els nens i nenes podran gaudir creant, experimentant i sobretot divertint-se en aquest gran món.
Marina, monitora de lleure d'ARTS&CRAFTS.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada